Noviteti

LEGENDARNI LAMBORGHINI OPRAŠTA SE NAJSNAŽNIJOM MODELOM U HISTORIJI

To je to, s proizvodnih traka silaze posljednji primjerci Aventadora, modela koji je obilježio posljednje desetljeće.

Lamborghini - Screenshot

Aventador je premijerno predstavljen u februaru 2011. godine na ženevskom salonu, a sada se oprašta modelom prigodnog imena Ultimae.

Kodno ime mu je LP-780-4, čime otkriva kako njegov atmosferski 6.5 V12 daje 780 KS i 720 Nm, što ga čini snažnijim čak i od SVJ inačice. Jedini jači je Sian, ali tu se radi o hibridu, navodi Index.hr.

Ultimae teži svega 1550 kg pa u konačnici nudi istu specifičnu snagu kao i SVJ. Ideja je jasna, spojiti luksuz S modela s performansama SVJ i tako dobiti labuđi pjev o kojem će se govoriti još godinama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh