Noviteti

Sjajna parking solucija ako u porodici imate dva automobila a jednu garažu

Po statistici Američkog departmana za saobraćaj, u prosjeku svako domaćinstvo poseduje 1,88 automobila, a samo 9 psoto porodica u Americi nije u svom posjedu imalo neki automobil 2017.

Autostacker - Autoblog.rs

Jasno je da se radi o velikom broju vozila za koja su neophodna parking mjesta. Situacija je sve sličnija i kod nas, što možemo da osjetimo na svakodnevnom planu, pišu Vrele Gume. Naravno, 1,88 je brojka koja predstavlja prosjek. Neke porodice imaju samo jedno vozilo, dok druge imaju po dva i više. Mali procenat posjeduje čitave flote, ali oni nisu važni za ovu temu, prenosi portal”Vrele gume“.

Porodice s dva ili više automobila bi mogle biti zainteresovane za ovu priču, jer obično njima nedostaje prostora u garaži. Međutim, rješenje postoji. Zove se Autostacker, i upravo to i radi – „slaže“ automobile („stack“- naslagati). To može da obavi u privatnosti garaže, pod uslovom da ona posjeduje dovoljan prostor da ga ugosti.

Autostacker je dizajniran tako da omogućava parkiranje dva vozila, gdje se jedno nalazi iznad drugog. Riječ je o svojevrsnoj dizalici koji podiže automobil parkiran na postolju, da bi na taj način obezbjedio prostor za drugi, koji može da se smjesti ispod. Ova dizalica može da podrži težinu većine putničkih automobila, uključujući i SUV modele teške 2,7 tona. Za parkiranje na platformu koja se podiže, najzgodniji su niski, sportski automobili, dok pocinkovana platforma ne dozvoljava bilo kakvim tečnostima da pronađu put do vozila ispod.

Ova tehnologija može biti iskorišćena i za javne parkinge, koji bi doslovno mogli da udvostruče svoje kapacitete instalirajući po jedan Autostacker na svako parking mjesto. Doduše, kada je riječ o javnim parkinzima postoji jedna prepreka: šta ako vlasnik automobila iznad mora da koristi svoje vozilo a ne može da ga spusti zbog onog ispod?

Postoje dve verzije Autostackera, po cijeni od 6.350, odnosno 6.850 dolara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh