Noviteti

Uvezena dva Lamborghini Urusa u BiH, ukupna vrijednost oko milion KM

Ipak, nije to najskuplje vozilo uvezeno u BiH

Lamborghini - Fokus

Tokom maja i juna uvezena su dva Lamborghinija, modela Urus, te Urus 636, vrijednosti po oko pola miliona KM, što nanovo pokazuje da ni korona ne utiče na uvoz skupocjenih vozila u BiH i da nema prepreka za one koji imaju i ne žale da izdvoje novac za luksuzne četvorotočkaše.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH su potvrdili za “Nezavisne” da su ova dva vozila carinjena na Carinskoj ispostavi u Bosanskoj Gradišci, te da je uvoznik jednog Lamborghinija iz Travnika, a drugog iz Bosanske Gradiške.

Željko Vasilić iz auto-salona “Braća Đukić” Derventa kaže da je očigledno da u BiH ima kupaca za ovako skupocjena vozila, ali smatra da je malo građana koji sebi tako nešto mogu priuštiti.

“Kada je riječ o skupocjenim vozilima, mi smo ove godine prodali dva takva vozila koja su bila skuplja od 100.000 KM, ali je to zanemariva brojka. Dešava se da neko naruči skupocjeno vozilo, ali takva vozila ne stoje na lageru, nego se isključivo rade po narudžbi”, pojasnio je Vasilić za “Nezavisne”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh