Noviteti

Nova sportsko čudo iz Češke oduševljava svojim izgledom

Iako još nisu objavljene službene fotografije, već samo skice, nova generacija sportske Octavie podigla je mnogo prašine zbog svojeg odličnog izgleda. Imat će snažni hibridni pogon.

No image - Haber.ba

Škoda je objavila prve skice buduće generacije Octavie RS i time pokrenula lavinu oduševljenih komentara. Iako su skice, kao i ova, uvijek pomalo nerealne s predimenzionisanim točkovima i previše niskom te širokom karoserijom, ono što se može naslutiti iz njih je da će Octavia biti vrlo atraktivan automobil.

Nova generacija RS-a će svoju svjetsku premijeru imati 3. marta na salonu automobila u Ženevi. Škoda će kao i do sada nuditi dvije karoserijske verzije ovog automobila, limuzinu s peterim vratima i karavan. Škoda nije otkrila mnogo detalja ali pohvalili su se kako će ovo biti prvi RS u plug-in hibridnoj verziji.

Pogon će biti preuzet od Golfa GTE-a, a to znači da će imati 1,4-litarski turbomotor i električni motor te snagu od 245 KS. Auto će se moći voziti samo na struju do oko 50 kilometara, piše “24sata“.

Nova generacija Octavie RS dolazi dvadeset godina nakon debija prve Octavie RS. Ovaj automobil jako je uzburkao tržište dostupnih sportskih automobila jer je nudio performanse na nivou Golfa GTI-a u kombinaciji s vrlo prostranom kabinom i ogromnim prtljažnikom. Ne zna se hoće li se hibridnom pogonu u novoj generaciji pridružiti benzinski i dizelski. Škoda to nije najavila niti demantovala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh