Noviteti

Testiranje Teslinog pickupa krenulo po zlu: “Oklopni” prozori razbijeni metalnom kuglom

Elon Musk nije se baš proslavio prilikom predstavljana električnog pickupa pod nazivom Cybertruck kada je metalna kugla, na iznenađenje mnogih, razbila stakla vozila, iako je direktor kompanije tvrdio da su stakla otporna na metke.

Tesla Cybertruck - Screenshot

Novi Teslin automobil dugo je najavljivan i kompanija je imala veliki zadatak s obzirom da je riječ o njihovom do sada najvećem motornom eksperimentu. Međutim, čini se da je Musk uranio s hvalisanjem te da nije na vrijeme provjerio izdržljivost stakala Cybertrucka.

Prilikom predstavljanja pickupa, direktor Tesle prvo je pokazao kako metalna kugla može polomiti obično staklo, a potom kako djeluje na Teslino oklopno staklo. Iako se učinilo kao super otporno, kada su ponovili test na automobilu, stvari su krenule po zlu.

Glavni dizajner vozila, Franza Von Holzhausen, zamahnuo je kuglu prema prozorima automobila na kojima se staklo momentalno smrskalo.

“O moj Bože! Možda je to bilo malo prejako”, odmah je Musk prokomentarisao u pozadini.

Ipak, kako bi se izvukao, Musk je isticao kako je važno da metalna kugla nije prošla skroz kroz staklo.

Video s predstavljanja Cybertrucka u Los Angelesu brzo se proširio društvenim mrežama i postao viralan.

Podsjećamo, Cybertruck će koštati 39.900 dolara. Pokreće ga jedan električni motor postavljen na stražnju osovinu, a iz Tesle obećavaju domet od 402 kilometra. Također će biti dostupna i verzija s dva motora i pogonom na sva četiri točka koja će koštati 49.900 dolara.

 


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh