Noviteti

BMW M5 praviće se u samo 350 primjeraka

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje modela M5 “Edition 35 Years” kojim obilježava 35 godina od lansiranja prve generacije ove sportske limuzine.

BMW M5 - B92.net

Njemački proizvođač je za realizaciju ovog projekta angažovao BMW Individual odjeljenje, kako bi model dobio jedinstveni izgled.

Tako će svi primerci M5 “Edition 35 Years” biti ofarbani u BMW Individual “Frozen Dark Grey II” mat nijansu i opremljeni ekskluzivnim 20-inčnim Graphite Grey “M” alu felnama, piše “B92“.

Za postavljanje oznake “Edition 35 Years” BMW je rezervisao unutrašnjost ovog vozila koja je u sličnim tamnim tonovima kao eksterijer.

Automobil ima M Sport sjedišta presvučena crnom kožom i prošivena kontrastnim koncem.

Dijelovi komandne table i centralne konzole takođe su u kontrastnoj zlatnoj nijansi.

Svih 350 planiranih primjeraka ovog izuzetnog modela bazirano je na verziji BMW M5 Competition, što znači da se ispod haube nalazi 4.4 V8 twin-turbo sa 625 ks (460 kW) i 750 Nm.

Snaga se šalje na sva četiri točka pomoću 8-brzinskog automatskog mjenjača.

Automobil do stotke stiže za samo 3,3 sekunde, dok se kazaljka brzinomjera penje na 200 km/h za 10,8 s.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh