Aktuelno

Trik da se stakla na automobilu ne zalede: Svi prave jednu veliku grešku

Dolaze sve hladniji dani i noći u kojima će temperature ići ispod nule te je svakako neizbježno da će vozače ujutru sačekati zaleđena stakla na automobilima.

Led na automobilu - Blogspot.com

Donosimo neke sjajne trikove koji će vam pomoći da taj problem izbegnete i tako uštedite i vrijeme i živce.

Stavljanje kartona na stakla je odličan način prevencije stvaranja leda. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir.

Takođe, možete napraviti domaću tečnost za odleđivanje koju ćete ujutro samo poprskati po zaleđenom staklu i tako izbeći struganje. Vrlo je jednostavno.

U flašu stavite litar alkohola, decilitar vode i jednu kašičicu deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept – sipajte u flašicu s raspršivačem alkohol i vodu u razmjeri 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode).

Ukoliko se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej ni strugalicu – možete da koristite bankovnu karticu kako biste sastrugali led. Ići će malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći da sednete u automobil.

Kako da izbjegnete da vam se stakla zamagle?

Vrlo je jednostavno – premažite sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljajte papirnim ubrusom, sve dok višak ne nestane. Istu metodu možete koristiti i kod ogledala u kupatilu.

Možete i da napunite stare čarape pijeskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autumobilu. Taj pijesak upija vlagu pa će tako smanjiti vlagu i u vašem vozilu.

Napomena: Nije na odmet ponoviti – nikada ne treba zaleđena stakla zalivati vrućom vodom jer mogu da popucaju, posebno ako već imaju manja oštećenja. Bolji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh