Aktuelno

Iznenađenje na čelu liste SDA u HNK-a, Žuljević nakon dvije decenije nije nosilac liste SDP-a

Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar nositelj je liste HDZ-a na oktobarskim izborima, a na visokom trećem mjestu je Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta F BiH i zamjenik predsjedavajućeg Kantonalne skupštine, objavio je Avaz.

Na ovoj listi ponovo se našla i Zora Dujmović, federalna ministrica kulture, koja je i zastupnica u Skupštini HNK i delegat u Domu naroda Parlamenta F BiH. Na listi je i Damir Džeba, također, skupštinski zastupnik i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta, ali i Oliver Soldo, ministar za pitanja boraca u Vladi HNK.

Na HDZ-ovoj listi za Skupštinu HNK su i aktuelne skupštinske zastupnice poput Stane Burić, Julinete Jurić i Marije Bošković, ali i pjevačica Danijela Škegro.

Kandidatsku listu SDA za Skupštinu HNK Predsjedništvo ove stranke bi trebalo usvojiti sutra. Iako su, saznajemo, moguće pojedinačne izmjene, ova stranka je kao svojevrsno iznenađenje za nositeljicu liste za Skupštinu HNK isturila Konjičanku Irmu Memidžan, aktuelnu skupštinsku zastupnicu.

Predsjednik KO SDP predvodi kantonalnu listu
Na drugom mjestu je Džafer Alić, inače, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar, koji je, kao i Memidžan, potpredsjednik KO SDA HNK.

Zbog teritorijalne zastupljenosti, koja je očito, u ovoj stranci prvi kriterij, na trećem mjestu je Kemal Muratović iz Jablanice. Od poznatijih lica na ovoj listi je Salmir Kaplan, zastupnik u Federalnom parlamentu te Amir Šelo, zastupnik u Skupštini HNK.

Kada je riječ o SDP-u, listu za Skupštinu HNK će predvoditi Ismet Lulić, predsjednik KO SDP HNK i skupštinski zastupnik. Na drugoj poziciji ove liste je Vesna Saradžić, zastupnica u Skupštini HNK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, a na trećem Arman Zalihić, predsjednik GO SDP Mostar i vijećnik GV Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh