Aktuelno

PET savjeta koji će vam pomoći da brže rashladite auto!

Jedini sadržaj koji nam je potreban u ovim vrućim ljetnim danima.

Nema ništa gore nego izaći iz klimatiziranog prostora na vrućinu, a zatim u još topliji automobil. Ako nemate vremena za rashlađivanje svog automobila prije nego što sjednete u njega, ne brinite, ovo su neki od načina koji će vam olakšati vožnju u ljetnim mjesecima.

Riješite se vrućeg zraka
Svoj automobil možete rashladiti uklanjanjem vrućeg zraka koji se u njemu nalazi. Prvo spustite jedan od prednjih prozora. Zatim na drugoj strani automobila otvarajte i zatvarajte vrata pet do deset puta. Ovako ćete potaknuti cirkulaciju zraka i umanjiti vrući zraka koji se nalazi u automobilu. Ovom metodom temperatura u automobilu može se sniziti i do deset stupnjeva za manje od minute.

Koristite klima uređaj i vanjski zrak
Kad uđete u auto, spustite prozore. Uključite klima uređaj i koristite postavku svježeg zraka. Nemojte ga stavljati na ponovnu cirkulaciju. Okrenite ventilator do kraja i stavite temperaturu na hladno. Vozite nekoliko minuta sa spuštenim prozorima i uključenim klima uređajem kako biste pomogli vrućem zraku da izađe. Kada osjetite da se automobil počinje hladiti, podignite prozore kako biste zadržali hladan zrak unutra.

Zaštitite automobil
Ako parkirate na suncu, pametno je zaštititi površinu automobila nekim od presvlaka koje učinkovito sprječavaju pregrijavanje. Nemate ništa toga tipa pri ruci? Iskoristite suncobran koji vjerojatno imate u svojim prtljažnicima tijekom ljetnih mjeseci!

Parking u hladu
Ako možete, parkirajte u hladu. Logično. Pomaže i ako ostavite prozore bar malo otvorene jer to pomaže u održavanju cirkulacije zraka. Otvoreni prozori u kombinaciji s parkingom u hladu održava unutrašnjost automobila hladnijom pa ćete lakše i brže dovesti unutrašnjost automobila na željenu temperaturu kada u njega sjednete.

Koristite klima uređaj
Najučinkovitiji način je da upalite klimu u svom automobilu nekoliko minuta prije nego što morate krenuti. Ako nemate klima uređaj u svom automobilu, spustite sve prozore i uživajte u povjetarcu!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh