Aktuelno

Ruska svemirska agencija objavila satelitske snimke i koordinate NATO samita u Madridu

Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je na svom Telegram računu satelitske snimke i koordinate centara gdje se donose odluke u zapadnim zemljama.

“Uoči samita NATO-a u Madridu, Roskosmos je objavio satelitske snimke i koordinate centara za donošenje odluka na Zapadu,” objavio je Telegram ruske državne agencije RIA Novosti.

Naveli su kako se radi o centrima gdje se donose odluke o podršci “ukrajinskim nacionalistima”.

Dmitrij Rogozin, šef Roskosmosa, izjavio je kako čitav konglomerat privatnih i državnih orbitalnih grupacija radi isključivo za ruske neprijatelje.

“Danas se u Madridu otvara samit NATO-a na kojem će zapadne zemlje Rusiju proglasiti svojim najgorim neprijateljem”, napisao je Rogozin na svom kanalu na Telegramu.

Fotografije prikazuju Bijelu Kuću i Pentagon u Washingtonu, IFEMA svjetski kongresni centar u Madridu gdje se održava NATO samit, Ministarstvo odbrane Velike Britanije, Reichstag i Federalnu kancelariju u Berlinu te Champs Elysees u Parizu.

Ranije je Vladimir Putin zaprijetio da će u slučaju da akcije ukrajinskih vlasti pređu “crvenu liniju” gađati centre gdje se donose odluke.

Glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov je rekao kako je Zapadni kolektiv u obliku piramide te da se na čelu toga nalaze Sjedinjene Američke Države i da se tu donose odluke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh