Aktuelno

Imate STRAH od VOŽNJE: Pogledajte kako da ovo PREVAZIĐETE uz nekoliko jednostavnih koraka

Nemojte da odustajete!

Dosta ljudi uprkos posedovanju vozačke dozvole, imaju neverovatan strah da sami sednu za volan. Ipak stručnjaci kažu da postoji nekoliko načina da ga prevaziđete i uživate u vožnji.

Šta je strah od vožnje?

Stručnjaci tvrde da strah od vožnje, nije sam strah od nje, već se plašute napada panike ukoliko dođe do neke nepredviđene situacije na putu. Ova vrsta straha, potiče od svesnosti rizika i odgovornosti koju imate za volanom.

Napravite sebi prijatan ambijent u kolima

Kako biste se osećali prijatno u utrašnjosti svog četvorotočkaša, potrebno je da napravite sebi ambijent koji će biti prijatan. Proizvođači kola se svake godine trude na prave potpuni ugođaj, pa pored udobnosti i komfora, postoje i sedišta sa masažerima, koji vam dodatno mogu pomoći u preovladavanju straha.

Posvetite se učenju vožnje

Ukoliko dugo niste vozili otkako ste položili, potrebno je da neko vreme automobil vozite sa iskusnim vozačem ili instruktorom koji će vam najbolje pomoći u tome. Vozite polako, kako biste stekli rutinu, tako da pažnja bude usmerena na promenu brzine, signalizaciju i dešavanja na putu.

Poverenje u sebe i automobil

Kao i u svemu što radite, potrebno je prvenstveno da imate poverenja u sebe, a onda i u automobil koji vozite. Kako biste stekli poverenje, neophodno je da auto bude potpuno ispravan, a onda da imate i automobil koji odgovara vašem tipu ličnosti, jer bi on u potpunosti trebao da vam odgovara, kako ne biste doživljavali neprijatna iskustva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh