Aktuelno

Ovo su najtraženiji polovnjaci u Španiji

Na vrhu liste je niko drugi do ponos njemačke automobilske industrije – VW Golf.

Automobili - Ilustracija / Akta.ba

U prvom kvartalu tekuće godine u Španiji je prodato nešto više od 449.000 polovnih automobila. To je blagi pad od 1,8% naspram istog perioda prošle godine. U poređenju sa novim vozilima, za svaki novi prodati četvorotočkaš dolazi 2,7 korišćenih komada.

Ono što je posebno interesantno jeste da među deset najtraženijih polovnjaka u Španiji nema nijedan član SUV/krosover klase. Dakle, na prvom mjestu je Volkswagen Golf koji je u prvom tromjesečju u toj zemlji imao 15.318 registracija, a na podijumu su mu se pridružili domaći aduti Seat Ibiza (14.461) i Seat Leon (11.597).

Među već upotrebljavanim automobilima na Pirinejskom poluostrvu odlično se kotira i Renault Megane, za koji se odlučilo 11.014 potrošača, kao i Ford Focus koji je došao do 10.098 kupaca, prenosi AutoRepublika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh