Aktuelno

VIDEO Oprez, LOPOVI IMAJU NOVE METODE: Pogledajte kako za 30 sekundi „nestaje“ skupocjeni Mercedes…

Video otkriva kako kriminalci kradu Mercedes-Benz C klasu za manje od pola minute.

Dok je Mohammed Tuma mirno spavao u svom londonskom domu, ostao je bez dva Mercedes-Benza u samo 60 sekundi. Uigrana grupa kriminalaca ukrala je dva SUV-a (modeli GLE), pomoću tzv. tehnike releja.

Dovoljna su dva uređaja, jedan koji hvata signal daljinskog ključa automobila u kući ili stanu nesretnog vlasnika i drugi na koji se potom prenosi signal i koji igra ulogu novog ključa. S novim automobilima nema više potrebe za čeprkanjem po bravi, sve se rješava elektronskim putem.

Kako se zaštititi od ove metode? Jedan je da daljinske ključeve umotate u aluminijsku foliju, a još bolji je kupovina tzv. Faradayeve (žičane) torbice, koja blokira signal ključa pa ga uređaji lopova ne mogu dohvatiti.

Video otkriva kako kriminalci kradu Mercedes-Benz C klasu za manje od pola minute.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh