Aktuelno

Protesti u Sarajevu: Rudari zapalili vatru ispred zgrade Vlade FBiH, pripremaju se za noć, cesta ostaje blokirana

Nezadovoljni pravilnicima o platama i radnom učinku

avaz

Rudari danas protestvuju zbog nezadovoljstva pravilnicima o platama i radnom učinku, te traže utvrđivanje minimalne plate od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

Ispred zgrada Vlade FBiH i dalje je prisutan velik broj rudara koji ne odustaju od svojih zahtjeva. Kako su najavili, sutra očekuju još veću podršku jer će doći i oni koji nisu mogli danas.
Ispred zgrade Vlade FBiH, kako javlja reporterka “Avaza”, trenutno je više od 500 rudara. Cesta ostaje blokirana.
Nećemo narušavati odluku koju smo donijeli. Mi ostajemo ovdje do ispunjenja zahtjeva. Rudari koji su kucama, sutra idu na posao, a mi ostajemo ovdje – poručio je Sinan Husić.17:10 Ensad Korman, direktor Federalne uprave policije (FUP), rekao je da nema potrebe da se sukobljavaju policija i demonstranti,piše Avaz

– Rudari su tu da iskažu svoje nezadovoljstvo. Mi smo tu da osiguramo zgradu Vlade FBiH. Ministri su zgradu napustili u 16 sati. Rudari su MUP-u KS prijavili da će protesti trajajti do 18 sati – rekao je Korman.16:21 Okupljeni rudari su zapalili vatru ispred zgrade Vlade Federacije BiH, na više lokacija. Spremaju se za noć, kako kažu, i spremaju nadstrešnicu.

Naime, oni su ranije najavili da će ostati dok im se ne ispune zahtjevi, te da će preko noći ostati na istom mjestu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh