Aktuelno

Da li znate nakon koliko vremena su metlice brisača vjetrobranskog stakla neupotrebljive?

Dolazi jesenje i zimsko vreme, a brisači vetrobranskog stakla će nam biti sve više potrebni. Nećemo previše pričati o važnosti brisača vetrobranskog stakla vozila nego ćemo odmah krenuti na stvar.

Automobilski brisači - Driving.ca

Jesensko i zimsko je vrijeme, i brisači vjetrobranskog stakla će nam sve više trebati. Nećemo previše teoretizirati o važnosti brisača vjetrobranskog stakla vozila nego ćemo odmah krenuti na stvar. Kolege iz Njemačkog autokluba (ADAC) istraživanjem su došli do podatka da su, bez obzira na intenzitet korištenja brisača, metlice zrele za promjenu nakon 24 mjeseca. Sunčeva svjetlost i atmosfera toliko mijenjaju materijal da on postaje tvrđi i gubi svojstva. Odnosno, metlice više neće jednako dobro čistiti staklo kao kad su novije.

Mijenjajte brisače ne vrijeme jer su oni važan sigurnosni dio opreme vašeg vozila. Pogotovo ako su stariji i ako primijetite da više ne uklanjuju kišu jednako uvjerljivo kao prije, prenosi revijahak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh