Aktuelno

U Japanu “ludi” za Ladama

Lada Niva, kao jedan od najdugovječnijih, ali i najkorisnijih SUV-ova, stekla je svjetsku slavu, a neke druge Lade su na dobrom putu.

Lada Niva - AvtoVAZ promo

U Japanu su toliko naklonjeni Nivi Travel -u, koji je nedavno ponuđen na tržištu.

Međutim, za razliku od verzija na ruskom tržištu, one su znatno bolje opremljene, pa tako i cijena. Pun naziv Lada Niva Travel Luke Offroad počinje od 3.480.000 jena, što je oko 27.000 evra ili nevjerovatnih 132% više od cijene na ruskom tržištu.

Podsjetimo, ovo je redizajn Chevrolet Nive, modela predstavljenog 1998. Mehanika je identična Nivi, što znači 1,7 benzinac sa 80 KS, petostepeni ručni mjenjač i pogon na sve točkove sa redukcijom i blokadom diferencijala.

Standardna oprema ovde uključuje klima uređaj, infotainment sa kamerom za vožnju unazad, elektrifikaciju, grijanje sjedišta, 16-inčne alu felne i ronjenje, prenosi b92.

Prodavac koji dovodi Nivu iz Rusije takođe nudi Lada Vesta Sport. Cijena sportskog broda je 3.780.000 jena, odnosno oko 29.300 evra, što je za oko 105% više nego na domaćem tržištu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh