Aktuelno

Miletić: Ko će objasniti da su Dodik i Čović svojih 400 miliona pošteno zaradili

Zlatko Miletić - Slobodna-Bosna.ba

Delegat Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić rekao je za N1 kako se problemi u Bosni i Hercegovini nagomilavaju, kao i kriminal, te kazao kako kao rezultat toga imamo 120 milijardera u BiH. Spomenuo je i da “Dodik i Čović imaju između 300 i 400 miliona”.

Komentarišući snimak u kojem su glavni akteri glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić te direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i HercegovineOsmana Mehmedagića rekao je šta je za njega zabrinjavajuće u navedenom audiosnimku.

“Zabrinjavajuće je vrlo važna rečenica tužiteljice da su nemoćni kod visoke korupcije. Pa šta onda, oni su pošteđeni: Dodik, Čovič? Je li to onda signal da se nastave tako ponašati. Pa ko je moćan ako vi niste?“, naglasio je.

Miletić je naveo i kako se u BiH problemi nagomilavaju, kao i kriminal, te rekao da kao rezultat toga imamo 120 milijardera u BiH.

“Neka krenu od mene pa neka provjere koliko ko ima para a ne da kukaju kako nemaju predmeta kad je u pitanju korupcija“, kazao je.

“Između 300 i 400 miliona imaju Dodik i Čović; mislim da ne znaju ni koliko nekretnina imaju. I sad ko će objasniti da su to pošteno zaradili. Ako će se baviti svojim poslom neka krenu od nas, a ne da hvataju dedu koji krade pet metara drva“, istakao je Miletić.

Dodik je poručio da se neće odazvati na saslušanje Tužilaštva BiH zbog prijava za negiranje genocida, a Miletić je rekao kako smatra ni da ga SIPA neće predati.

“Mi moramo stvoriti preduvjete da bi se to uradilo. Svako radi za sebe i nema mnogo korelacije. Znam da OSA teško surađuje s policijskim agencijama, da tu nema povjerenja. Tužiteljstvo radi s pojedinim. Predmet Memić i Dragičević je čisto djelo organizovanog kriminala. Ne treba sud i tužilaštvo hvaliti, oni su dužni to raditi“, poručio je MIletić.

Miletić je u Pressingu kazao i da Bosna i Hercegovina ima najviše prisutnih obavještajnih službi u svijetu te poručio da smo nezaštićeni. Dodao je kako je ovdje lako naći suradnike, pa čak i u dijelu medija i druge službe, ili da naši službenici rade za druge obavještajne agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh