Aktuelno

Džeko glavna tema italijanskih medija nakon odličnog debija za Inter

Edin Džeko - SCsport.ba

Nakon što je u srijedu obavio ljekarske preglede, bh. reprezentativni kapiten Edin Džeko (35) sinoć je potpisao ugovor s Interom.

Prije nego što je Inter potvrdio transfer, “Dijamant” je upisao debi za “Nerazure” i odmah postigao gol, čime je zaslužio mjesto na naslovnicama najrelevantnijih italijanskih medija.

Džeko je odigrao 45 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Dinamo Kijeva i pokazao da je u dobroj formi, a mediji hvale njegov utjecaj na tim. Gazzetta dello Sport donosi veliki naslov “Odmah Džegol”, a u tekstu analizira Džekinih odličnih 45 minuta, u okviru kojih je postigao gol, razigravao saigrače, a čak stigao odigrati i nekoliko atraktivnih poteza, uključujući pas petom za Nikola Barelu (Nicolo Barella).

Milanski list se osvrće i na činjenicu da Džeko nije trenirao s ostatkom ekipe dok je čekao da riješi administrativne stvari s Romom, ali da se činio opuštenim čim je zakoračio na teren i da se potvrdio kao jako kompletan centarfor, s posebnim akcentom na viziju njegove igre.

Rimski Corriere dello Sport je svoju naslovnicu također posvetio Džeki i Interovoj utakmici protiv Dinamo Kijeva s naslovom: “Džeko šou, odmah preuzeo Inter”.

Torinski Tuttosport piše da je Džeko odmah pogodio i da je to bilo vrlo dobro izdanje Intera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh