Aktuelno

Da bi provalio u auto, treba mu manje od minute, evo kako to radi VIDEO

IAKO je tehnologija u automobilima napredovala, za otvaranje vrata je dovoljan relativno jeftin alat. I tako će biti sve dok bude klasičnih brava.

Alat koji koristi je prilagođen Fordovima, a nudi ga renomirani proizvođač Lishi. Uz pomoć njega dovoljno je manje od minute da bi se otvorila svaka brava. Ima dvije oštrice kojima se ulazi u cilindar i kliže kroz cilindar putujući po vršcima, prenosi index.

Na YouTube kanalu LockPickingLawyer su pokazali kako izgleda cijeli proces otvaranja brave na Fordovom Exploreru. Postupak traje oko 50 sekundi. Međutim, deset sekundi nakon otvaranja vrata slijedi iznenađenje – aplikacija ga obavještava o aktiviranju alarma. Do aktivacije dolazi jer u blizini nije ključ koji odašilje signal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh