Aktuelno

Merkel komentarisala odnose Rusije i EU…

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je daEvropska unija (EU) ne bi trebala biti podijeljena u raspravi koja se vodi o pitanju vladavine prava u vezi s Mađarskom i Poljskom.

Angela Merkel - Screenshot

Prisustvovala je zajedničkoj sjednici njemačkih i francuskih parlamentaraca i pritom odgovarala na pitanja prisutnih. Podsjetivši da je na nedavnom Samitu lidera EU vođena opsežna rasprava o zakonu protiv homoseksualnosti u Mađarskoj, Merkel je kazala da je velika većina jasno poručila da Evropa nije samo zajedničko tržište, već ima i zajedničke vrijednosti.

– Ne bismo se trebali stalno međusobno optuživati, moramo ulagati napore. Inače, ova Evropa ne može ostati zajedno – upozorila je Merkel, napominjući da je to postalo sasvim jasno na Samitu evropskih lidera prošle sedmice.

Na kraju se dotakla i odnosa sa Rusijom, istakavši da bi zemlje EU trebale razgovarati o važnim pitanjima s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

– Odnosi Rusije i EU zaista trenutno nisu dobri – rekla je njemačka kancelarka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh