Aktuelno

Punih šest godina trebalo mu je da parkira na sva parkirna mjesta

NEKI u šest godina završe fakultet, neki proputuju cijeli svijet, a neki uspiju parkirati na sva slobodna mjesta svoje omiljene trgovine.

Pogađate, Britanac Gareth Wild uspio je upravo to, parkirati na svih 211 parkirnih mjesta lokalne Sainsbury trgovine u predgrađu Londona. A kako ne bi promašio koji parking ili više puta parkirao na isto mjesto, 39-godišnji producent je vodio temeljitu evidenciju.

“Ako učiniš neku sitnicu, malu stvar i radiš to dosta dugo, ne čini se kao nešto veliko. Onda sve to spojiš i sagledaš u globalu i ubrzo te intervjuiraju o vašem istraživanju parkirnih mjesta“, rekao je Wild za medije.

Ovo “veličanstveno djelo“ izazvalo je interes svih vodećih britanskih medija pa smo tako saznali da je Wild u svoj pothvat krenuo 2015. godine. Odlučio je svaki put kada ode u kupovinu, a to je šezdesetak puta godišnje, parkirati na drugo mjesto i tako se zabaviti.

Kako bi pogodio sva mjesta, napravi je shemu parkirališta i označio sva mjesta. Kao podloga mu je poslužila snimka s Google Mapa. Nakon što je uočio koja su najtraženija mjesta, prvo je krenuo u lov na njih. “Parkirna mjesta koja nitko ne koristi sam ostavio sam za kraj, kako ne bih bio u riziku uskog grla“, pojašnjava Britanac.

Jedina parkirna mjesta koja je preskočio su ona za invalide te ona rezervirana za motocikle. Parkirna mjesta za obitelji iskoristio je tek nakon rođenja kćeri. I nikad nije varao. Jedna kupovina, jedno parkiranje, to je bio njegov moto.

Na kraju, nakon okončanja ovog izazova, bio je i malo melankoličan: “Šest godina je puno vremena. Bizarno je tako se osjećati, ali nakon što je sve završilo, osjećao sam pravu prazninu”, rekao je Wild.

Svoje dostignuće objavio je na Twitteru, a onda je stiglo najveće iznenađenje. Iako se čini kao besmislen pothvat i gubljenje vremena, njegova upornost je nagrađena brojnim porukama podrške pa i divljenja. Njegov tvit je podijeljen preko 12.5 tisuća puta, a dobio je i čak 125.000 lajkova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh