Aktuelno

Pokušao “paliti” gume pa spalio puno više od toga

Ekshibicija s Mercedesom C63s AMG završila je loše i vjerojatno će vrlo skupo koštati njegovog vlasnika. O čemu se zapravo radi, pogledajte u videu

Mercedes-Benz C63s AMG luksuzni je i “nabrijani” coupé s twin-turbo 4-litrenim V8 motorom, koji je sposoban razviti čak 469 konjskih snaga. Kao takav, opremljen je cijelim nizom sustava inteligentne pomoći vozaču, pa ima ugrađen i launch control, kontrolu proklizavanja pri kretanju, koja omogućava čak i manje iskusnim vozačima lansiranje vozila iz mjesta, kao da su na utrci ubrzanja.

No, problem s tim “pametnim” sustavima jest da su ponekad prepametni za one koji žele automobilom izvoditi kojekakve ekshibicije, a nisu svjesni da je ponekad sustave pomoći potrebno i isključiti. Čini se kako je upravo neisključivanje launch controla kumovalo nezgodi koja je zabilježena na priloženom videu.

Na njemu vidimo dvojicu momaka kako sjede u spomenutom Mercedesu C63s AMG i pokušavaju “spaliti” stražnje gume. Vozač očito drži kočnicu i pokušava istodobno dodati gas, te tako izazvati proklizavanje u mjestu. Nije se sjetio isključiti kontrolu proklizavanja, pa je automobil očito pokušao izvesti trkaći start – tj. računalo vozila pokušalo je ispraviti ono što je protumačilo kao grešku vozača.

Pretjerano turiranje u mjestu, ipak, računalo nije uspjelo spriječiti, pa je nakon pola minute ovakvog bezuspješnog “pokazivanja mišića” pred okupljenom ekipom (koja se čini kao da su u pitanju svatovi) motor Mercedesa jednostavno – eksplodirao. Dim koji su momci htjeli dobiti paljenjem guma na kraju su dobili, ali paljenjem daleko skupljeg dijela vozila, prenosi autonet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh