Aktuelno

U 158. pokušaju položio teorijski dio vozačkog ispita

Na drugom mjestu je buduća vozačica koja je stala na 117 pokušaja i još nije položila

Automobil - Blogspot

Položiti teorijski dio vozačkog ispita nije svima lako. Britanac je prošao tek nakon 157 pokušaja i platio ukupno više od 4000 eura naknada za ispite. Činio je to prilično dugo tako da je broja dva na ovom slavnom popisu, 34-godišnjakinju, ostavio na 117 još uvijek neuspješnih pokušaja.

Budući vozač, star 42 godine živi u Engleskoj, napokon je prošao u 158. pokušaju. To je vidljivo iz podataka Agencije za standarde vozača i vozila Velike Britanije.

Na drugom mjestu je buduća vozačica koja je stala na 117 pokušaja i još nije položila. Na trećem mjestu s najviše pokušaja je 48-godišnjakinja koja je na kraju prošla na 94. pokušaju. U Engleskoj morate pravilno odgovoriti na najmanje 43 od 50 pitanja da biste položili test iz teorije dok naknada za ispit iznosi 23 GBP (cca. 180 kuna) za jedan pokušaj.

Položiti britanski praktični ispit također nije uvijek lako. Ovdje je u vodstvu 72-godišnjak, koji je morao voziti 43 puta prije nego što je uspio dobiti vozačku dozvolu. Druga je 47-godišnja vozačica koja još nije položila nakon 41 pokušaja, prenosi revija HAK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh