Aktuelno

Jedan od najčuvenijih terenaca odlazi u penziju

Umjesto predstavljanja pete generacije, Mitsubishi je odlučio da okonča proizvodnju modela Pajero, jednog od najboljih terenskih automobila u posljednjih nekoliko decenija.

Među žrtvama finansijske krize sa kojom se poslednje dve godine bori Mitsubishi, a koja se dodatno pogoršala zbog pandemije koronavirusa, je i terenski model Pajero koji je publici prvi put predstavljen 1982. godine.

Nakon 38 godina proizvodnje Pajero je stigao do četvrte generacije, a umesto ranije spominjanog petog izdanja nazvanog prema južnoameričkoj divljoj mački u Mitsubishiju su odlučili da svoj popularni terenski automobil “stare škole“ na kraju godine pošalju u penziju, prenosi b92.

Odlaskom Pajera najnoviji i najmanji član automobilske grupacije Renault-Nissan zatvoriće i fabriku u Japanu u kojoj se četvrta generacija (u kraćoj i dužoj karoserijskoj verziji) proizvodila od 2006. godine.

Mitsubishijeva “divlja mačka“ ostaće upamćena i po rekordnih 12 pobeda na čuvenom (i najtežem) Dakar reliju (nakada Paris-Dakar).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh