Aktuelno

Otkazan “Paris Motor Show”, jedan od najvećih automobilskih sajmova na svijetu

“Mondial de l’Automobile”, jedan od najvećih automobilskih sajmova na svijetu koji se trebao održati početkom oktobra u glavnom gradu Francuske otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Paris Motor Show - Twitter

“U svjetlu ozbiljnosti zdravstvene krize izazvane virusom korona i njenih posljedičnih šokantnih ekonomskih prilika koje su snažno pogodile automobilski sektor, prisiljeni smo objaviti da nećemo moći održati “Paris Motor Show” 2020. godine u svom trenutnom formatu na pariškom sajmenom prostoru Porte de Versailles, objavili su organizatori.

Popratni događaji “Movin’On Festival” i “Smart City” za sada još nisu otkazani, a organizatori s partnerima smišljaju alternativni koncept koji bi se trebao zasnivati na festivalu okrenutom prema održivoj mobilnosti, piše “Večernji“.

“Ništa više neće biti isto, ali iz ove krize moramo naučiti postati agilniji, kreativniji i inovativniji nego ikad prije”, poručuju organizatori “Paris Motor Showa”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh