Aktuelno

Statistika je pokazala: Žene su bolji vozači

Žene rade manje prometnih prekršaja, vjerojatnije je da će se pridržavati propisa i uključene su u manje nesreća.

Žene - Blogspot

Dugo je vremena žene pratila reputacija da su lošiji vozači od dvaju spolova, ali zahvaljujući novom istraživanju, sada postoje znanstveni dokazi i statistički podaci koji nam govore tko zapravo bolje vozi, piše Žena.

Prema istraživanju koje je na temelju analiza osiguranja, prekršaja i statistika vozačkih testova provela stranica za usporedbu osiguranja Confused.com, žene u cjelini rade manje prometnih prekršaja u vožnji, vjerojatnije je da će se pridržavati zakona i propisa, te su uključene u manje nesreća.

Kada je riječ o prekršajima u vožnji, muškarci su nadmašili žene i to u omjeru gotovo 4:1. Samo 21% žena napravilo je neki oblik prekršaja u vožnji, za razliku od čak 79% muškaraca. Najčešći prekršaji kod muškaraca su prebrza vožnja (24%) i vožnja bez osiguranja (17%).

Povrh svega toga, muškarci imaju i gore navike vožnje. Gotovo svaki četvrti muškarac priznaje da ne daje znak pokazivačem smjera kada prelazi iz jedne trake u drugu, u usporedbi sa svakom šestom ženom koja to ne čini. Kod muškaraca također postoji veća vjerojatnost da će voziti preblizu drugom automobilu. Iz svih tih podataka možemo zaključiti samo jedno – žene su bolji vozači od muškaraca.

Tek je nekoliko kategorija u kojima su se muškarci pokazali uspješnijima od žena. Više muškaraca iz prvog pokušaja položi ispit vožnje, za razliku od žena, a kod žena postoji veća vjerojatnost da će jesti dok voze i da će voziti bosonoge. Ipak, žene znaju da je puno sigurnije ako voze bosonoge, nego u visokim petama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh