Aktuelno

Njemačke vlasti pretražuju urede Volkswagena

Njemačke vlasti pretražile su danas urede Volkswagena u okviru istrage vezane za manipulaciju s emisijama dizela na testovima kako bi ta autokompanija zaobišla ekološku regulativu.

Volkswagen - Nezavisne

Novinska agencija dpa javila je da je ured tužioca Braunschweiga potvrdio da je predvodio pretrage, ali nije komentirao detalje, jer je istraga u toku.

Volkswagen je saopćio za dpa da u potpunosti sarađuje s tužiocima i da su pretrage ureda dio istrage modela motora EA 288, prenosi “Fena”.

VW je saopćio da je EA 288 već testiran i da nikakve manipulacije nisu ustanovljene.

Tužioci u Braunschweigu objavili su u septembru da su optužili aktuelnog izvršnog direktora Volkswagena i predsjedavajućeg firme, kao i bivšeg izvršnog direktora, zbog tržišnih manipuilacija u vezi sa skandalom s emisijom dizela koji je zbio u 2015. godini, prenosi Associated Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh