Aktuelno

Auto je bio toliko prljav da su ga se odrekli, evo kako sada izgleda

Interijer Peugeota je bio u takvom stanju da je izgledao i mirisao kao pomična pepeljara. Evo kako danas izgleda.

Prljavi automobil - YouTube

Danas je odlazak u autopraonicu mnogima postao uobičajen, gotovo dio osobne higijene. Svijest se podigla pa smo tako tijekom godina naučili da su volan i ručica mjenjača nerijetko po pitanju koncentracije mikroorganizama neka od najprljavijih mjesta s kojim se susrećemo. Postoje i oni koji smatraju kako je odlazak u praonicu automobila nepotreban gubitak vremena te su se pomirili s činjenicom da im je automobil podjednako “čist” izvana i iznutra.

Među njima potpuno drugu dimenziju daje zapušteni interijer auta kod korisnika koji je ujedno i pušač. Pretrpana pepeljara je tek početak, a pritom je pepeo najmanji problem. Ono katrana što se nije uhvatilo na plućima putnika ostalo je na svim ostalim površinama u automobilu. A što je površina hrapavija i poroznija, moguće čišćenje je kompliciranije i dugotrajnije, piše Index.

A ponekad je interijer toliko prljav da neki odustanu. Upravo takav je ovaj Peugeot 207, koji je definitivno vidio bolje dane. Izvana, istina, izgleda još i dobro, ali u kabini je pakao. Što nije prekrio pepeo, prekrili su komadi stakla, ostaci hrane i prolivenog soka. I onda je sva ta nečistoća dodatno zapečena dimom cigarete, odnosno smolom iz dima.

U čišćenju takvih površina potrebno je koristiti najjača oružja i imati strpljenja. Komprimirani zrak, parni čistač, kemikalije i puno ručnog rada, sve to potrebno je koristiti kako bi se stvari koliko-toliko popravile. Ekstreman primjer slijedi u nastavku. Upozoravamo, za čistunce će biti uznemirujući, barem u prvim minutama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh