Aktuelno

Otac i sin 3D printerom prave vlastiti Lambordžini

Fizičar iz Kolorada svoju naučnu stručnost usmjerava u praktične svrhe, koristeći 3D printer za pravljenje Lambordžinija, zajedno sa svojim jedanaestogodišnjim sinom.

3D Lamborgini - YouTube

Stanovnik Erija Sterling Bakus (Backus) i njegov sin Ksander (Xander) su počeli raditi punoj veličini modela italijanskog superautomobila Lambordžini Aventadora, kada je dječak pitao oca je li to moguće.

– Jednog dana sam mu rekao, hej, zašto ne bi mogli napraviti jedan od tih – rekao je Ksander.

Sterling Bakus rekao je da mu je pozadina “glava zupčanika” do sada više korisna nego njegova obuka kao fizičara. Automobil neće biti pravi Lamborghini, sadrži Corvette V8 motor i različite dijelove nabavljene sa smetljišta, uključujući Poršeove dijelove, ali Bakus je rekao da će izgledati kao prava stvar. Otac i sin nedavno su objavili video zapise kako vozilo ide na kratki test vožnje, piše “Avaz“.

Dvojac je rekao kako se nadaju da će njihov projekt nadahnuti više djece da se zainteresiraju za STEM obrazovanje.

– U redu, možete mrziti matematiku, možda ne volite nauku, jezične nauke ili umjetnost, ali sve se to spaja s ovim jednim projektom – rekao je Ksander Bakus.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh