Aktuelno

Najveći skup ljubitelja najvoljenijeg sportskog automobila

Impresivan prizor i svjetski rekord!

Okupljanje ljubitelja Ford Mustanga - Screenshot

Dokle god vam pogled seže, vidite samo primjerke legendarnog američkog sportskog modela. A sve se događa u Belgiji, piše “Srbija Danas“.

Upravo tako je izgledalo najnovije masovno okupljanje ljubitelja Ford Mustanga.

Vlasnici svih generacija Mustanga okupili su se na Fordovom testnom poligonu Lommel Proving Ground u Belgiji.

Nikada prije nije se mogao vidjeti ovoliki broj Mustanga na jednom mjestu, pa je ovaj događaj okarakterisan kao svojevrsni svjetski rekord.

Na skupu se našlo tačno 1.326 Mustanga, 486 više nego u posljednjem takavom okupljanju prije dvije godine u Meksiku.

Za kraj treba napomenuti da je Belgija najpopularnije tržište Mustanga u Evropi, ako se posmatra u odnosu na broj stanovnika. Inače, u prvoj polovini 2019. u Evropi je prodato oko 5.500 Mustanga, odnosno 3,7% više u odnosu na isti period prethodne godine.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh