Aktuelno

Aluminijska folija je odlična pomoć u kuhinji, ali i u automobilu

Aluminijska folija svojim je karakteristikama nezamjenjiva u pohrani hrane, a nerijetko ju koristimo i izvan kuhinje. Evo što s njom možemo u automobilu.

Aluminij folija - Metro-portal.hr

Naravno, brojne su mogućnosti primjene ove tanke i sjajne folije kod automobila. Jedna od najpopularnijih primjena općenito izvan kuhinje je zaštita od sunčevih zraka. Mnogi ju koriste kao prvu i najbržu liniju zaštite prozora od prodora sunčeve topline na prozorima kuće, a isto je i primjenjivo na automobilu. Stoga, nije loše vjetrobran zaštiti upravo aluminijskom folijom. Uostalom, fizičke zaštite za sunce, posebno one skuplje, temelje se upravo na ovakvoj foliji. Vjerujte, ovo funkcionira, piše Index.

Druga moguća primjena je možda i korisnija. Posebno ako imate noviji automobil kod kojeg ključ upravlja automobilom i nakon što je on parkiran i ugašen. Zamotate li ključ u foliju, provalnici neće moći uhvatiti signal i skinuti kod. Imajte na umu da je provalniku za krađu dovoljno i manje od minute.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh