Aktuelno

Apple pokušavao da kupi Teslu prije šest godina

Američki gigant “Apple” pokušao je kupiti “Teslu” za oko 240 dolara po dionici još 2013. godine.

No image - Haber.ba

Ponuda stara šest godina sada je objavljena kada su akcije “Tesle” pale ispod one vrijednosti koju je “Apple” bio spreman platiti.

Kreg Irvin, analitičar u “Rot kapital partnersu” za CNBC je govorio o toj ponudi.

“Negdje 2013. postojala je ozbiljna ponuda kompanije “Apple”, gotovo 240 dolara po akciji”, rekao je Irvin, prenosi “B92“.

Analitičar nije otkrio svoje izvore, ali je dodao:

“To smo provjerili više puta. Potpuno sam uvjeren da je to tačno. “Apple” se nadmetao za “Teslu”. Ne znam je li to stiglo do neke formalne faze, ali saznao sam o tome iz više različitih, veoma kredibilnih izvora”.

Irvin tvrdi da bi “Apple” i dalje mogao biti zainteresovan za “Teslu”, naročito nakon što je njegova vrijednost uveliko opala tokom posljednjih mjeseci.

Ovaj analitičar tvrdi da je “Appleov” projekt “Titan”, razvoj autonomnog električnog vozila, još u povoju pa bi tehnološki gigant mogao biti zainteresovan za “Teslu” kako bi iskoristio njihovu stručnost na tom polju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh