Aktuelno

Stuttgart zabranio “Euro 4” dizelaše

Grad u kome se nalaze centrale Mercedesa i Porschea zabranio je vožnju starijih automobila sa dizel motorima u svojoj centralnoj zoni.

No image - Haber.ba

Zabrana će zvanično stupiti na snagu 1. aprila, a važiće za centralnu gradsku oblast, takozvanu “zelenu zonu” Stuttgarta, saopštile su vlasti.

Ova odluka je donijeta prošlog ljeta, a ostavljen je određen vremenski period da se vlasnici vozila sa Euro 4 dizel motorima (i starijim) prilagode novim pravilima.

Kako se navodi, izuzetak predstavljaju pojedina dostavna vozila, kojima će i dalje biti omogućeno da se kreću centralnom zonom zbog obavljanja određenih privrednih djelatnosti, prenose agencije.

Kada je riječ o vlasnicima mlađih dizelaša – Euro 5 standarda, oni su za sada “sigurni”, ali će odluka o eventualnoj zabrani kretanja ove vrste automobila biti donijeta u narednih nekoliko mjeseci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh