Aktuelno

Jači od gravitacije: U impresivnom spotu Mercedes pokazao mogućnosti G-klase

Već četiri decenije znamo: Mercedes G-klase može ići tamo gdje ne može ni jedno drugo vozilo s trokrakom zvijezdom… izuzev legendarnog Unimoga.

Mercedes G klase-Screenshot-YouTube

I nova generacija neuništivog Geländewagena nastavlja tradiciju prethodnika što je Mercedes odlučio pokazati u praksi

Da bi dokazao superiornost G-klase, Mercedes je odlučio osvojiti branu Punta Negra izgrađenu prije četiri godine. Brana se nalazi u Argentini, na rijeci San Juan, 24 kilometra zapadno od istoimenog grada. Visina brane je 101 metar i prostire se na 700 metara, piše “Radiosarajevo.ba“.

Junak spota je Mercedes G 350d koji je bez problema vozio duž betonske padine. Na pitanje “zašto”, kompanija je jednostavno odgovorila: “Zato što to G-klasa može. Može doći do mjesta koja su nedostupna drugima, čak i u njihovim najluđim snovima”.

Podsjetimo, Mercedes G-klase ima klirens od 242 mm, može savladavati vodene prepreke dubine 70 cm, prilazni ugao od 31 stepena, ugao kosine 26 stepeni…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh