Aktuelno

Evo kako se proizvodi najprodavaniji električni auto na svijetu!

Kratki video donosi uvid u proizvodni proces trenutno najpopularnijeg električnog automobila.

No image - Haber.ba

Svega 48 sekundi potrebno je da biste se upoznali s proizvodnjom Tesle Model 3, električnog automobila koji je samo u decembru 2018. godine u Americi prodan u više od 25.000 primjeraka. Time je godišnja produkcija skočila na odličnih 140.000 primjeraka.

Podsjetimo, donedavno najprodavaniji električni model je bio Nissan Leaf, koji je tokom 2014. godine našao put do nešto više od 30.000 kupaca. Ali Nissanov električni adut još uvijek drži titulu globalno najprodavanijeg električnog modela s više od 370.000 prodanih primjeraka.

Vratimo li se na video koji nam daje uvid u unutrašnjost proizvodne linije u Freemontu, kao i pogled na samu proizvodnju dotičnog modela. Proizvodnja se trenutno ustalila i iznosi između pet i sedam hiljada automobila sedmično, navodi “Index“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh