Aktuelno

Ko će vam pokriti štetu ako vas udari neregistrovano auto

Na bosanskohercegovačkim cestama u protekloj, 2016. godini dogodile su se ukupno 39.543 saobraćajne nesreće, među kojima je zabilježeno 7716 nesreća s poginulim i ozlijeđenim osobama te 31.827 nesreća s materijalnom štetom.

Udes kod Gračanice - Avaz.ba

Tokom 2016. registrirane su 884 nesreće više u odnosu na 2015., što, izraženo u postocima, prikazuje povećanje za 2,29%. Trend povećanja ukupnog broja saobraćajnih nesreća, započet 2013. godine, nastavljen je i u 2016. godini.

S porastom broja nesreća na bh. cestama raste i broj onih u kojima je jedan od sudionika u saobraćajnoj nesreći napustio mjesto nesreće ili njegovo vozilo nema važeću policu osiguranja od autoodgovornosti.

Upravo u takvim slučajevima postavlja se pitanje ko snosi odgovornost i od koga može naplatiti odštetu oštećena strana.

Štetu koju prouzrokuju neregistrirana i neosigurana vozila pokrivaju entitetski zaštitni fondovi. Prema dostavljenim izvješćima Zaštitnog fonda FBiH, u 2015. godini isplaćene su 1352 odštete u ukupnom iznosu od 3,591.578 KM, piše “Večernji list“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh