Aktuelno

Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH na GP Doljani

Na glavnim cestovnim pravcima saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Gužva na graničnom prelazu - Jabuka.tv

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije.

Advertisements

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav saobraćaj zatvorena je petlja “Mahovljani”. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16, piše “Fena”…

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija, mogući su povremeni zastoji na dionici GP Kamensko – Karlov Han – Mesihovina (Vidikovac), ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10.00 do 12.00 sati, i utorkom i četvrtkom od 10.00 do 12.00 sati i od 13.00 do 14.00 sati.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na: M-4 Simin Han – Donje Caparde, M-5 Donji Vakuf – Travnik, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrsnice Šemovac do raskrsnice kod hotela “Ero”), M-16 Poriče – Kupres, M-17 Maglaj – Žepče (Goliješnica), M-17.3 Buna – Stolac i M-18 Vogošća – Sarajevo (Hotonj).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-16.2 Bugojno – Uskoplje (u mjestu Osojnica) i M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija – Lučki most) i u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala – raskrsnica ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u ulici kardinala Stepinca (dionica od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

Pojačan je izlaz vozila na graničnom prijelazu Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Granični prijelazi za pogranični saobraćaj Imotica – Duži i Slano – Orahov Do, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno su prekategorisani u granične prilaze za međunarodni saobraćaj putnika, saopšteno je iz AMSBIH-a.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh