Aktuelno

“Porsche” ponovo bilježi rekordnu prodaju

“Porsche AG” bilježi impresivan rezultat za početak godine: u prva tri mjeseca 2017.godine zabilježeno je povećanje operativnih rezultata, prihoda i isporuka vozila, kao i broja zaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine.

Porsche

Pozitivan trend odrazio se i na profitnu maržu koja je porasla sa 16,7 na 17,6 posto. Operativni rezultati porasli su u prvom tromjesečju 2017. godine za 8 posto na 967 miliona eura, dok prihod iznosi 5,5 milijardi eura (porast od 2 posto). Kada je u pitanju broj broj isporuka vozila, zabilježen je plus od 7 posto, što je rezultovalo sa 59.689 prodanih jedinica. Istovremeno, broj zaposlenih je porastao za 13 posto (28.249).

“Naš uspjeh je zasnovan na izuzetno atraktivnoj ponudi fascinirajućih modela”, rekao je Oliver Blume, Predsjednik Izvršnog odbora “Porsche AG”.

“Nova Panamera je jako dobro prihvaćena od strane kupaca. Modeli poput Panamera Turbo S E-Hybrid dokaz su da elektromobilnost i vrhunske sportske performanse nisu kontradiktorni koncepti u Porscheu. Konstantno unapređujemo digitalizaciju. Kombinujemo tradicionalni duh sa snagom novih tehnologija – sa jednim jasnim ciljem: razviti Porsche u vodećeg provajdera rješenja digitalne mobilnosti u premium segmentu automobila”, dodao je.

Pored digitalizacije vozila, kompanija je fokusirana i na druge digitalne proizvode, područja poslovanja i procese.

“Potrebna je identifikacija i procjena novih trendova”, rekao je Lutz Meschke, zamjenik Predsjednika Izvršnok odbora i član Izvršnog odbora za Finasije i IT u Porsche AG, zaključujući:

“Blagovremenim pristupom savremenim tehnologijama koje su od značaja za budućnost dajemo znatan doprinos budućem rastu. Stoga planiramo dodatne aktivnosti u Silicon Valley-u, kao i na području Azije”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh