ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Aktuelno

Znate li šta svi vozači iz FBiH imaju besplatno u BIHAMK-u?

Svi vozači na području FBiH imaju pravo na tri besplatne intervencije u jednoj godini, čak i ako nemaju aktivno članstvo u BIHAMK-u, potvrđeno je za “Faktor”.

Snijeg u saobraćaju - Jabuka.tv

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u Federaciji BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti, BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa.

“Pomoć na cesti podrazumijeva otklanjanje manjih kvarova. Ukoliko je kvar veći i ne može se otkloniti na mjestu događaja, onda se vozilo besplatno prevozi do baze BIHAMK-a ili do najbližeg servisa koji odredi vozač”, pojasnila je Mersiha Imširović, saradnica za za sigurnost saobraćaja u BIHAMK-u.

Vozači koji su članovi BIHAMK-a imaju uz ove intervencije koje su plaćene uz registrovanje vozila i dodatne pogodnosti.

“Osnovni paket članstva u BIHAMK-u podrazumijeva intervencije u državama regije, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Jedinstveni broj za poziv BIHAMK-a je 1282”, zaključila je Imširović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh