Auto

SAMANTHA POWER STIGLA U PREDSJEDNIŠTVO BIH

Ova diplomatkinja je dodala da prijetnje povlačenjem nemaju nikakvog ekonomskog ni političkog smisla.

Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, stigla je u Predsjedništvo BiH na sastanak sa Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Ovo će biti prvi susret člana Predsjedništva Milorada Dodika nakon što su mu SAD uvele nove sankcije.

“Ponovo ćemo razgovarati sa vama nakon tog sastanka, nakon razgovora o trenutnom političkom ćorsokaku u kome se zemlja nalazi. Jasno je da prijetnje povlačenjem institucija na državnom nivou prijete stabilnosti koja je postignuta prije 26. godina potpisivanjem Dejtonskog sporazuma”, rekla je Power novinarima u Sarajevu ranije.

Ova diplomatkinja je dodala da prijetnje povlačenjem nemaju nikakvog ekonomskog ni političkog smisla, prenosi N1.

“Želimo razgovarati kako SAD mogu pomoći aspiracijama svih ljudi u BIH. To bi trebao biti fokus institucija BiH. Kako razviti ekonomiju, kako otvarati nova radna mjesta, kako se boriti sa pandemijom koja ponovo raste i u ovoj zemlji, kao i u mojoj”, rekla je Power.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh