Kultura

Mostar: Putujuća izložba “Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas”

Putujuća izložba „Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas“ na trideset i dva panela donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine porodice sa kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u savremenom svijetu – stiže u Mostar.

Anna Frank - Haber

Izložba “Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas” zvanično će biti otvorena u HD “Herceg Stjepan Kosača” 17.03.2016. godine u 13:00 sati.

Ulaz je besplatan, a izložba će biti otvorena za posjetioce od 17.03. do 01.04., radnim danima u periodu od 09:00 sati do 19:00 sati u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

Postavka „Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas“ će, nakon Mostara, biti prikazana i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Izložba se realizuje u okviru projekta „Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today“ kojeg implementira Kuća Anne Frank u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava u BiH i fondacijom Humanost u akciji BiH, a pod pokroviteljstvom Evropske unije. Projekat je regionalnog karaktera te uključuje i Otvorenu komunikaciju (Srbija), Hrvatsku edukacijsku i razvojnu mrežu za evoluciju sporazumijevanja – HERMES (Hrvatska) i Omladinski obrazovni forum (Makedonija).


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh