Vijesti |  BiH | 
 

Online kupovina

U BiH u posljednjih šest mjeseci porasla prodaja vibratora!

Sex shopovi postaju sve više popularniji ali žene i djevojke još uvijek zaziru od ulaska u njih, pa se najčešće odlučuju za online kupovinu.

Veličina slova: Smanji slova Povećaj slova
Vibratori (Foto: ilustracija)  Vibratori (Foto: ilustracija) 

Iako rijetko govore o tome, vibratori su uobičajena pomagala koje koristi većina žena. Sex shopovi postaju sve više popularniji ali žene i djevojke još uvijek zaziru od ulaska u njih, pa se najčešće odlučuju za online kupovinu. Online prodaja seksualnih pomagala u BiH je povećana upravo zbog toga što ljudima omogućava anonimnost.

Istraživanja među ženama u dobi od 18 do 60 godina, otkrilo je da 47% žena koristi redovno vibrator. Korištenje vibratora pozitivno je povezano sa seksualnim funkcijama mjereno indeksom ženske seksualne funkcije, koji boduje spolnu želju, orgazam, zadovoljstvo kao i ukupni zbroj ispitivanih faktora.

Način povezanosti upotrebe vibratora i seksualne funkcije nije poznat, iako se temeljem kliničkog iskustva vibratori već dugo preporučuju za postizanje orgazma, uzbuđenja i želje. Upotreba vibratora je uobičajena te je pozitivno vezana uz seksualno zdravlje.

U Bosni i Hercegovini se sve više žena odlučuje za kupovinu pomagala što pokazuju i istraživanja koje je sproveo eros.ba.

U zadnjih šest mjeseci, od pojave prestižnih marki u našoj zemlji kao što su Hustler, Elecktric Lingeri iDocJohnson, prodaja vibratora je skočila 2,5 puta. Takođe je primjećeno da se sve više žena odlučuje za kupovinu vibratora, te samostalno naruče proizvode. Ranije su naružbe i kupovine radili uglavnom muški partneri.

Eros.ba je jedan od uspješnih projekta firme Leftor iz Tuzle, u kojoj su nastali i drugi portali i web trgovine kao što su knjiga.ba, tanjir.ba i drugi.

- Tagovi: BiH, prodaja, vibratora
(depo)

Facebook komentari

NAPOMENA:
Upisani komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala HABER.ba. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal HABER.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.

Zemljo moja jedina, od Mandže i Edina (VIDEO)

Na youtubeu se uoči Svjetskog prvenstva pojavio više nego zanimljiv spot naslovljen 'Vatreni Zmajevi'....

Ubojiti stršljeni prijete Evropi, privlači ih miris znoj, a postaju posebno agresivni kada ljudi trče

Ubojiti azijski stršljeni ozbiljno prijete Europi – u Francuskoj je zabilježeno već šest mrtvih...

Stalno ste prehlađeni? Ove namirnice ojačat će imunitet

Tijekom godina zaštitni sustav našeg organizma proizvodi sve manji broj bijelih krvnih zrnaca (leukocita),...