Stanje na putevima 28. 04.2017. u 11 : 15 sati

Zbog prevrnutog  teretnog vozila na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje) saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima i izmjenama u režimu saobraćaja, izdvajamo: autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-5 Ripač-Dubovsko, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća na ovim graničnim prelazima.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati)..

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).

Dodatne informacije mogu se dobiti i putem našeg telefona 1282.