Stanje na putevima 19.02.2017. u 19 : 35 sati

Zbog saobraćajne nezgode potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Živinice, kod mjesta Jezero. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu, izuzev dionica u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Raskvašenog snijega mjestimično ima na putevima u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica, Bugojno-Novi Travnik i Glamoč-Mlinište. Zbog niskih temperatura u planinskim predjelima, vozače upozoravamo na moguću poledicu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje- Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.