Stanje na putevima 23.06.2017. u 20 : 00 sati

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz za sav promet zatvoren je put R-465 Žepče - Zavidovići. Saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama.

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju večeras do 22 sata i sutra od 06 do 16 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U pomenutim terminima alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka. Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama večeras od ponoći, pa do ponedjeljka 26.06. do 24 sata zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.