Bijeli luk i limun – ─îudotvorni tibetanski lijek star 2.000 godina!

Recept za ovaj tibetanski lijek prona─Ĺen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim plo─Źicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije vi┼íe od 2.000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i kre─Źnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.


Bijeli luk i limun (Foto: Arhiva)

Pored toga što uspješno ─Źisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek poboljšava elasti─Źnost krvnih sudova (sprije─Źava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izliv krvi), sprije─Źava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, sprije─Źava nastanak tumora, popravlja vid i podmla─Ĺuje organizam.

Tibetanski recept (bijeli luk i limun)

Priprema: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.

Nakon toga staviti da proklju─Źa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isklju─Źivo na laganoj vatri ovu smješu prokuhati 14-15 minuta (nikako du┼że od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i ─Źuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj lijek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena: Strogo se pridr┼żavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana izme─Ĺu dvije kure. Nakon izlije─Źenja ne treba uzimati lijek ve─ç samo ako do─Ĺe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odlu─Źe da lijek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dvije kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.

Tibetanski ─Źaj za dugovje─Źnost

(djumbir, limun, med, paprika i anis)

Pored starog tibetanskog lijeka navodimo i recept za tibetanski ─Źaj koji koristi kao zaštita od stresa i produ┼żava ┼żivotni vijek.

Potrebno je 2 litra vode prokuhati 5 minuta, zatim ohladiti. Kada je hladno, dodati 5 grama narendanog ─Ĺumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papri─Źice i 1 prstohvat anisa.

Ovaj tibetanski ─Źaj piti u gutljajima tokom cijelog dana ili jos bolje po 1 šolju prije svakog obroka.

Napravljena koli─Źina od 2 litra ─Źaja dovoljna je za tri osobe.

(haber.ba)

Upišite komentar