Zdravlje

Na hiljade izliječenih ljudi u Rusiji: Ovo je najbolji narodni lijek protiv hemoroida!

Ovaj lijek namijenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat.

Hemoroidi - Zadovoljna.hr

Svrab, unutrašnji osjećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida. Kod učestalih problema potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, pomaže promena stila života, naročito ishrane,pise Lijekizprirode.
Ishrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, žitarice cijelog zrna i suho te svježe voće i povrće, a izbjegavajte previše ljutu i začinjenu hranu. Povećan unos tečnosti u tijelo, pri čemu se preporučuje voda ili sokovi od svježe cijeđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suvih šljiva.

Dugotrajno sjedenje treba izbjegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može da pomogne u sprečavanju nastanka hemoroida i da poboljša cirkulaciju, što umanjuje problem. Takođe, redovna tjelesna aktivnost podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, pa tako stimuliše crijevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proliva i zatvora.

Vrste hemoroida

Spoljašnji hemoroidi – smješteni su uz ivicu anusa i pokriveni su vrlo osjetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak, stvara se otok na izlazu iz analnog kanala, a na dodir su prisutni kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Unutrašnji hemoroidi razvijaju se unutar anusa, a ova vrsta se prepoznaje kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se uklješte i ne mogu da se vrate u analni kanal, što izaziva jak bol i krvarenje.

Oni koji pate od hemoroida, znaju koliko su simptomi neprijatni i da ovo stanje zahtijeva besprekornu higijenu intimnih dijelova, što ponekad nije moguće. Ali srećom, postoji rješenje – tradicionalni ruski lijek!

Ovaj lijek namijenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat.

Recept

Sve što vam treba jeste sirovi, oljušteni krompir i zamrzivač! Krompir mora da bude kvalitetan, ne smije da bude zelen ili proklijao.

Priprema:

Oljušten, sirovi krompir isjeći na tanke štapiće i ostaviti u zamrzivač. Krompir prvo isjeckajte na kolutove, pa od jednog koluta napravite štapić, odnosno otkinite komad sa lijeve i desne strane, a ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić.

Zaleđene štapiće (samo jedan prilikom jedne primjene) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Sljedeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić djeluje još po pola minuta duže.

Ovo je navodno vrlo efikasno sredstvo kojim je u Rusiji izliječen veliki broj ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh