Hrana i piće

Nikad više ne koristite kutiju od sladoleda za drugu hranu: Evo zašto!

Neadekvatno skladištenje hrane može da ima opasne posljedice.

Ručak u kutiji - Pinterest

Plastična ambalaža koja se koristi za pakovanje namirnica i pića koja konzumiramo u određenim uslovima može da bude štetna za čovjekovo zdravlje, piše “Stil“…

Advertisements

Iako ovakve ambalaže stalno prolaze testiranja, potreban je oprez, jer u želji da uštedimo novac, često koristimo kutijice od sladoleda, sira i drugih namirnica da u njima skladištimo drugu hranu.

Prvi problem jeste to što je plastična ambalaža namenjena za jednokratnu upotrebu, dakle, dok ne potrošite hranu koja se u njoj nalazi.

Druga stvar je to što se za različite vrste hrane koristi drugačiji tip plastike. Tako kutije u kojima kupujemo sladoled imaju ambalažu koja je bezbjedna da se u njoj čuva ledena poslastica na hladnom mjestu.

U slučaju da u nju smejstite, na primjer, topli ručak u želji da ga ponesete na posao, može da dođe do reakcije sa toplotom i otpuštanja nekih štetnih hemikalija.

Takođe, plastične kutije od sladoleda nikako nisu podobne da u njih pakujete bilo šta kiselo, poput turšije, jer se ove namirnice s razlogom pakuju u staklene tegle.

Što smo duže izloženi toksinima koji se otpuštaju iz plastične ambalaže, odnosno što duže koristimo neadekvatnu ambalažu za pakovanje hrane, to nam je zdravlje ugroženije. Osim toga, zbog otpuštanja hemikalija u hranu, gubi se ukus i miris, pa to više i nije jelo koje ste spakovali u kutiju.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh