Hrana i piće

SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA: Naučite kako se PRAVILNO ČUVA isječena lubenica!

Ako vaša porodica ne može odjednom da pojede cijelu lubenicu, evo savjeta kako možete da sačuvate lubenicu i do sedam dana!

Lubenica - Nezavisne.com

Najbolji način za čuvanje sječenih komada lubenice, bez obzira na veličinu, jeste obmotavanje isječenog komada prijanjajućom folijom i skladištenje u frižideru do sedam dana.

Advertisements

Na taj način spriječavate da lubenica pokupi miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno “meso” voća, piše “Lepa i srećna“…

Isječena lubenica na komade, bez kore, treba da se pojede najkasnije u roku od tri do četiri dana. Komade lubenice stavite u plastičnu posudu, poklopite i čuvajte u frižideru.

Nemojte da vas iznenadi što će ukus biti malo drugačiji, jer samo tek sječena, svježa lubenica ima u potpunosti bogat i sladak ukus.

Kad otvarate plastičnu posudu, uvijek obrišite kapljice kondenzovane vode s poklopca prije nego što ga vratite nazad!

Ako imate više lubenica koju planirate da pojedete u roku od pet do sedam dana, najbolje je da je skladištite u zamrzivaču. Skinite koru, isjecite na komade, a zatim ih zamrznite.

Lubenica će biti mekša od svježe lubenice kada se odmrzne, a smrznuta je odlična za pravljenje sladoleda, smutija i pića.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh