Hrana i piće

Mljac, mljac kolač: Za pola sata dobijete čudo – ovo vrijedi probati!

Ovaj kolač je toliko lagan za pripremu, a o okusu da ne govorimo (njegovo ime sve govori!). Za pola sata dobijete čarobno čokoladno čudo, koje svakako vrijedi probati.

Kolač - Coolinarka

Sastojci…

Advertisements

BISKVIT:

  • 4 jaja
  • 50 grama šećera
  • 200 grama putera
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 4 kašike brašna – najbolje pšeničnog oštrog
  • 1 prašak za pecivo

KREMA:

  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • 200-250 grama čokolade za kuhanje

PRELJEV ZA BISKIVIT

  • 0,5 dcl mlijeka
  • Rum (po želji)

Priprema

1. BISKVIT:

Žumanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni puter i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°. Nakon što je biskvit pečen prelijte ga sa 1/2dcl mlijeka sa malo ruma.

2. KREMA:

Slatko vrhnje zagrijemo na vatri, te dodajemo čokoladu. Kuhamo dok nam se čokolada ne otopi do kraja.

Kremu prelijemo vruću po biskvitu. Krema je malo rjeđa, ali nemojte da vas to brine jer nakon što ju stavite u frižider stisnut će se. Važno je napomenuti da kolač ne stavljate odmah vruć u frižider, jer će vam krema popucati ili se uopšte neće stisnuti, piše “Radio Sarajevo“…

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...
Na vrh
javascript hit counter