Hrana i piće

Kada je jednom probate stalno ćete je praviti: KVRGUŠA!

Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu…

kvrguša - recepti-24.com

Kažu, kada je jednom probate stalno ćete je praviti! Evi i kako…

Advertisements

Sastojci

  • 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
  • 1 kašika Vegete
  • 7 kašika ulja
  • 6 jaja
  • 150 g pšeničnog oštrog brašna
  • ½ kašičice soli
  • 500-600 ml mlijeka

Priprema

Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom. Pripremljeno meso popecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta, piše “Coolinarka“…

Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.

Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite, poslužite uz salatu…

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh