Hrana i piće

Italijanska šarlota od jabuka: Kolač koji se topi u ustima! (RECEPT)

Italijanska šarlota od jabuka, kolač je koji je vrlo jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.

Evo kako ga pripremiti…

Sastojci:

180 gr pšeničnog brašna
4-5 kom. jabuka
130 gr šećera
50 gr putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 žumanceta
130 ml mlijeka
prstohvat soli
Priprema:

Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli.

Puter otapamo u mikrovalnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo, piše “Uspešna žena“…

Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro miješamo.

Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto.

Oguljene jabuke siječemo na kriške.

Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.

Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.

Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).

PRIJATNO!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh